Univerzitet u Beogradu, META Grupa, i Univerzitet u Liježu razvili su BOSS platformu za testiranje poslovnih prilika i preduzetniških poduhvata. Ovom prilikom vas pozivamo da  testirate svoju ideju koju ste predložili u okviru radionica ili neku drugu preduzetničku ideju koju želite da razvijete.

Kako biste to učinili potrebno je da učinite sledeće: 

  1. Idete na adresu https://bossplatform.rect.bg.ac.rs/, registrujete se i potom prijavite na platformu
  2. Izaberite srpski jezik u gornjem desnom uglu (biće vam lakše da popunite);
  3. Idite na stranicu Alati;
  4. U sekciji Alat za samoprocenu poslovne prilike (ASPP) i kliknete dugme Kreni;
  5. Kliknete na dugme Kreiraj, unesete kratak opis projekta (vaš poduhvat sa radionice) i kliknete dugme Prihvati;
  6. Izaberete (kliknete) redni broj projekta koji ste uneli (ako je ovo prvi projekat koji ste uneli, to je redni broj 1);
  7. Kliknete na ikonicu sa lenjirom i olovkom ispod koje piše ASPP;
  8. Popunite upitnik do kraja na osnovu svog poduhvata za radionice i preuzmete fajl sa rezultatima (download), koji je potrebno da sačuvate u formi Prezime_Ime_BrojIndeksa (na primer, Jovanović_Milica_20180027.pdf);
  9. Pošaljete fajl na mejl adresu ctm@fon.bg.ac.rs do 10. maja 2020. u 23.59.
  10. OPCIONO: za dodatna 3 poena, u telu mejla nam pošaljite: utiske, dobre i loše strane, kao i predloge poboljšanjа platforme.
Svi studenti koji testiraju svoje ideje sa radionica (ili neki drugi preduzetnički poduhvat koji žele da razviju) i pošalju fajl koji je opisan u stavci broj 5, dobiće dodatnih 5 poena za teoretski deo ispita. Studenti koji u telu mejla budu poslali i povratne informacije opisane u stavci broj 7, dobiće dodatna 3 poena (uz prethodno navedenih 5 poena – ukupno 8). BITNOSvaki student šalje zaseban fajl za sebe i pojedinačno testira ideju. Ne moraju svi članovi tima raditi testiranje ukoliko ne žele. 

Ako vam nisu poznati svi stručni termini prilikom popunjavanja upitnika, možete kliknuti na dugme Rečnik gde imate kratka objašnjenja pojmova. Ukoliko budete imali poteškoća ili pitanja u vezi sa popunjavanjem platforme, možete pitanja postaviti u sledećem terminu vežbi (6. maja).